แตงกวา
แตงกวา เป็นไม้เลื้อยในวงศ์ Cucurbitaceae(ตระกูลเดียวกันกับแตงโม ฟักทอง บวบ มะระ น้ำเต้า) นิยมปลูกเพื่อใช้ผลเป็นอาหาร มีอายุตั้งแต่ปลูกจนถึงเก็บเกี่ยว 30-45 วัน แตงกวาสามารถนำไปปรุงอาหารได้มากมายหลายชนิดเช่น แกงจืด ผัด กินกับน้ำพริก หรืออาจแปรรูปเป็นแตงกวาดอง
Cucumber Ivy Wong Cucurbitaceae (Pumpkin, zucchini, watermelon, bitter gourd, the same family), widely cultivated for use as a restaurant. Between 30-45 days from planting to harvest cucumbers can be cooked in many different types, such as soups, stir-fried with a spicy sauce. Or be processed into pickles
ไม่มีความคิดเห็น:
แสดงความคิดเห็น